Arhiv
Uredništvo
Strategija lokalnega razvoja za LASR Alpske reke potrjena
15. decembra, 2023

Posoški razvojni center (PRC), vodilni partner lokalne akcijske skupine za ribištvo (LASR) Alpske reke, je 11. decembra prejel odločbo o potrditvi LASR Alpske reke ter Strategije lokalnega razvoja za ribištvo (SLR) s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

S tem je LASR Alpske reke, ki obsega območje občin Bohinj, Bovec, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin, pridobila skoraj 1.360.000 evrov nepovratnih sredstev za izvajanje projektov do leta 2027. V letu 2024 bo na ta račun objavljen prvi javni poziv iz Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo (ESPRA) za sofinanciranje projektov z dodano vrednostjo na območju.

Potencialni prijavitelji bodo lahko kandidirali s projekti, ki bodo zasledovali spodaj navedene cilje razporejene v štiri tematska področja (glej sliko).

Vsako od teh področij lahko prinese pozitivne spremembe na lokalni ravni, z zagotavljanjem trajnostnega razvoja, ohranjanjem okolja in spodbujanjem gospodarske rasti ter družbene vključenosti.

SLR za lokalno akcijsko skupino za ribištvo LASR Alpske reke iz ESPRA za programsko obdobje 2021–2027 je dostopna TUKAJ.

Skip to content